Showroom in Kaatsheuvel boordevol buitenlampen, brievenbussen en bloembakken.

Voorkom problemen en pleeg 2 x per jaar onderhoud aan uw buitenlampen.

Het materiaal waarvan tuinverlichting tegenwoordig is gemaakt vraagt weinig onderhoud. De poedercoating is bij onze buitenlampen uitstekend verzorgt en blanke materialen zoals cortenstaal, zink en rvs behoeven in principe geen onderhoud. Toch adviseren wij u om 2 keer per jaar uw buitenverlichting na te lopen en onderhoud te plegen. Dit voorkomt niet alleen kortsluiting en problemen, het verlengt ook de levensduur van uw armaturen aanzienlijk. Onderstaand een stappenplan welke u kunt volgen.

– Reinig de armaturen met schoon water en een zachte spons, maar zonder agressieve schoonmaakmiddelen. Wassen met autoshampoo mag wel.
– Vervang defecte lichtbronnen. Plaats eventueel energiezuinige LED-lampen of spaarlampen, deze verdient u snel terug door de verlaging van uw energieverbruik.
– Verwijder boutjes en moertjes en vet deze in met zuurvrije vaseline voor u ze terugdraait. Dit voorkomt oxidatie van het materiaal en zorgt ervoor dat u ook over enkele jaren de boutjes nog los krijgt.
– Misschien wel de belangrijkste tip: strooi 2x per jaar anti-mierenpoeder om uw tuinverlichting. Dit voorkomt dat mieren nesten bouwen in de mast van uw buitenverlichting. Als dat wel gebeurt zal het vocht uit het zand wat de mieren in de mast sjouwen problemen geven in uw stroomverbindingen en in de fitting van de armaturen. Dit is de meest voorkomende reden van kortsluiting in tuinverlichting.
– Poets roestvrijstalen armaturen met RVS reiniger van bijvoorbeeld HG. Dit zorgt voor een vetlaagje op het RVS waardoor het schoner en mooier blijft.

Buitenverlichting specialist TuinExtra Kaatsheuvel

Heeft u vragen over het installeren van tuinverlichting of over onderhoud aan uw verlichting dan mag u altijd bellen: 0416-530272. Of bezoel onze showroom in Kaatsheuvel boordevol buitenverlichting en tuinverlichting. Laat bij twijfel installatie van uw buitenverlichting over aan een erkende installateur. Rest ons u veel plezier van uw buitenverlichting te wensen in hopelijk een mooie lange zomer.